Tuesday, September 6, 2011

Syawal 1432

Yippie!

Dah seminggu syawal berlalu..dan baru hari nih saya start berkerja.malas nya sangat la obvious kan.mane tak nye few days before sampai la sabtu lepas mcm org nomad..puchong-melaka-muar-melaka-muar-puchong-kota damansara-gua musang-puchong.sampai bad pun sampai sakit2 pinggang for driving too long.gua musang was unplanned but we enjoyed it as much we can.bad memang suka balik gua musang..and hasilnya the past 2 days our dinner mesti ada budu!hahaha

beraya di muar kali ini sungguh syahdu rase nye..sebab 1st time tidak beraya ngan ibu bapa sendiri.siap menangis2 lg bila nak bertolak from melaka to muar (i realized i start appreciate my parents more bile dah besar+keje+kahwin).tapi bila dah sampai muar macam lupe diri!hahaha.

culture di muar pun tak same macam di kampung saya,melaka.selalu nya malam raya,familiy ktorang akan bizi gile kemas2 umah n ayah akan lead orang2 kampung utk takbir raya umh2 org kampung.pagi raya after semayang baru bermaaf2an.tp bile dia muar ari tuh..malam raya lepas isyak ktorang bertakbir same2..then terus bermaaf2an.so takde istilah mekap sememeh bagai!hahaha

pastu pagi2 raya dh sibuk mencari mee bandung..dh name nye muar kan?g raya sana cni sume hidangkan menu yang sama.nasib baik la last day puasa tuh tok ayie masak mee udang..lebih kurang la tuh kan..jadi la.tp 2nd day raya teros mencanak cari kedai mee bandung utk breakfast sbb hotel kitorang x provide breakfast.even though sedap tp kelambatan & kelembapan staf2 nye sangat la buat saya panas hati pagi tuh.geram sangat saya nekad cari perencah dia n buat sendiri sbb last time buat pakai perencah sendiri macam tak umphh sangat.dapat la 2 paket try2 dulu brand de muara.kalau sedap lenkali boleh beli lg!hehehe.

tahun nih seronok sikit raya sebab cuti di tengah2 minggu.so dapat la rasa raya lame sikit.x macam tahun lepas.cuma tahun nih sangat la sikit amik gambar..sebabnyeee....

















bad lupa nk bawak bateri dslr dia!seb baik la ade kedai bukak 1st raya tuh.petang baru dpt beli bateri baru.so saya dapat paparkan 1 jela gambar!

at hotel..dh petang raya baru boleh snap

owh..sebelum saya terlupa.

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN

minta maaf,mintak ampun kalau ada sesiapa terasa dengan tulisan saya.

till thenn..

daaa........

4 comments:

KhaiRin said...

selamat hari raya jg

D STRIKE SOLUTION said...

dtg muar xcalling2 beb..aku pun raya kt muar..nak rasa n belajar buat mee bandung terbaik, kena jumpa mak aku...mee bandung muar dia terbaik giler...serius aku xtipu..

Myself said...

ala..aku pun x lama kt muar.plus minus 2 hari je..x sempat pun nk koling sape2...:).

jenuh la aku nk g berguru ngan mak ko plak..hahaha.

btw,selamat hari raya..mintak maaf ye..zero-zero.

Bouncing and Cherubic said...

selamat hari raya..kita ni kalau raya memang selalu ingat baju dan makanan, selalu lupa gajet penting, nak2 bateri kamera dan hp charger..kena masuk dalam things-to-bring list nih..kami pun byk kali jadi macam ni