Monday, January 10, 2011

Auntie bawah wat hal lg..

Seperti semua sedia maklum, Anna Raffali mengungguli AJL 25 mlm td. truth to be told, saya mmg x berapa minat cik kak nih apatah lg menyokong kemenangan nya. agak menghampakan bila nama2 yg diramal menang tp nan ado!saya menonton sambil berehat bersama asben yg berhempas pulas mengiron baju.haa..jgn mengata saya queen control ye.kami mmg membahagi tugas sama rata..saya memasak & dia menguruskan baju. kdg2 vice versa. 

ok,back to AJL.persembahan interlude sgt2la superb!lagu2 kegilaan time kecik2 dlu membuatkan rs nk melompat menyanyi skl ala2 join kt stadium skl. starting performance by Yuna pun mmg best dan seterusnya. cuma agak mengecewakan sedikit persembahan black mlm td.during lagu Drama Queen tuh, i was expecting singer MUH pun ada kt dpan skl ngan Black. tp xde so kurang umph! then bla..bla..bla..shahir n stacy pun agak mengecewakan tatkala suara shahir yg kurang menyengat time itu. mgkin kurang training??stacy pun kurang menari..hanya di hujung persembahan je. :(.tp ending mmg best..tgk performance Siti. biaq p la org yg dok mengata psl tudung dia ke hape..dia dh cukup besar,ade asben..blh decide sndr meeeehhh!!



yesss..yess..i know.again. title yg xde mengena. but cummon..ari senin,xkan nk start d day ngan cite x best!tp kejadian ptg smlm mmg bisa mencabar kesabaran weeeehh!!

as uols tau atau xtau atau wat2 xtau (bape bnyk tau daaa..), jiran2 kami mostly chinese.sblh dpan & bwh. i'm not racist tp perangai2 diorg yg seakan desperate housewives nih s'lu buat kami x tenang duduk di c2.especially auntie specky sorg nih..saya gelar dia Auntie Baru (akibat dia pelat nk sebut name asben). dia nih ada "anugerah", Tuhan bg dia kebolehan utk menjerit dr pg smp mlm tanpa rs penat.bermula dr pg borak kedai kopi kt pondok bwh smp time dia mengajar/marah melaung2 anak jiran nye yg super duper active.mmg akan dgr suara dia jela.errr..ok..cite dh story bnyk kali. Rewind!

So smlm ptg, around kul 3 lbh saya sengaja mengusha Midori. kebiasaannya mmg cmtuh, xde niat lain.just to ensure keadaan sekeliling selamat. sbb penah skl ktorg nmpk ade kereta yg reverse then langgar kete org lain n lari. even though our place safe guarded. then i saw a box on Midori. terletak cantik je kt atas cermin.either 2 possibility; ade org letak (which ati saya kuat mengatakan auntie bwh yg letak) ATAU sum1 stupid dr tingkat atas lempar n buang ke bwh (our residents ade perangai manusia kuno,suka buang smph through window).

then i pkir.."ermmm..xleh jd nih.kena alihkan so that org tau kite x suke diorg wat camtuh.xkan la nk buangkan?kalo org tuh tumpang letak c2,xkan nk buang brg diorg.and if org campak dr tingkap pun,xkan kite plak tukang kutip angkatkan smpah diorg"..so saya dgn innocent, turun n alihkan kotak t'sebut dr kereta. semua kejadian dia atas b'laku semasa bad tgh zzzzzz. meanwhile, i keep monitor kalo2 ade org dtg amik but non ado!when my asben bgn, saya inform dia..ingtkan dia rilek je tp dia pun naik angin.(berdasarkan ceritanya) dia turun bwh, took the box, complain kt guard n buang the box.while he buat2 cek the car, Auntie Baru nih tny either dia buang ke kotak tuh?deng!!gotchaa!!then she admit dia letak sbb silau.admit ok..tp x say sori even though bad marah dia sbb x consult with us 1st.

I just don't care time tuh kalo dia tau saya x suka dia.i will not respect people if they don't.x kisah la dia AJK ke hape ke..private space dia kena la give respect.nih ikut suka suki je nk letak brg kt atas kereta org lain. if kitorg x angkt kotak tu smlm, kul bape dia nk angkt coz it seems dia nk biarkan kt c2 forever. then ktorg kena jd kuli utk dia?wtf?and camne kalo hujan lebat smlm n kotak tuh melekat kt kereta? is it kalo blh semua org kena bg ruang kt dia. every1 pay for their own space.isk!!

As-sabar minal imaaannnn...

Bkn macam nih yer tuan puan..

p/s: x teringat pun smlm nk snap pic..

3 comments:

http://aniesandyou.blogspot.com said...

btol..sabau..sabau..

Mohd Sukur Ibrahim said...

tolong ingatkan aku..hehe

::Me.Myself.I:: said...

anies:haha..mmg dh s'lu b'sabau nih..:)
sukur:ko mesti fanatik ana rafali kan?hehe