Monday, June 6, 2011

Macam-macam hal

Buat masa sekarang,saya lebih suka tulis tentang ragam orang sekeliling..yang kadang2 buat kita geleng kepala atau tersenyum sendirian..maki sorang2 pun ada juga!:).yelah..asyik cerita pasal diri saya,bosan juga..yer tak?macam la takde orang lain di sekeliling kamu..:)

situation 1:
Pernah berdepan tak situasi di mana kamu sedang beratur untuk membayar parking.oleh kerana banyak mesin sudah rosak/jammed maka terpaksa la beratur panjang.bila dah beratur panjang lama,dapat la tengok hal2 yang berlaku di hadapan kamu yang mana machine tu dah takleh accept duit kertas..hanya duit syiling sahaja.kamu pun dah start menggelabah,takut2 syiling kamu tak cukup.kira..kira..alhamdulillah..cukup untuk genapkan bayaran RM2 (anggarang kamu)walaupun pakai seposen2 je.doa2 supaya charge nya tak lebih dari itu.duit kamu dah cukup,tp orang di depan kamu selamba je mengipas2kan duit kertas dia.eh,dia ni takkan tak perasan takleh bayar pakai duit kertas..x alert langsung ke hal2 yang berlaku depan dia.sebab kat depan tu dah ramai yang stuck sebab tiada duit syiling.tapi kamu biarkan..berdoa sahaja mudah2an dia ada stok syiling yang cukup!

tapi,bila dah sampai turn dia..mula la menggelabah.tanya2 orang di belakang kalo ada coin lebih.dia tidak tanya pada kamu..mungkin sebab kamu berlainan bangsa.jadi dengan tiket yang masih berada di dalam machine,dia pun berlari2 anak menuju ke kereta BMW yang diparking secara haram, betul2 di depan lokasi machine tersebut.dan line yang dah over panjang ini terpaksa menunggu dia menggodek2 dalam kereta mewah nya mencari coins.semata2 taknak kena beratur balik.pastu buat muka tak bersalah.panas hati kan?????

situation 2: 
cerita lebih kurang sama..tapi kali ni canggih sedikit.sebab queue dengan kereta,bukan lagi dengan berdiri.sedang kamu memandu nak menuju keluar dari shopping complex,tiba2 ada satu lane macam panjang.eh,xkan nak masukkan tiket,palang naik and vroooom pun lambat?dan tiba2 semua kereta di lane itu beralih ke lane sebelah.ada 2 lane je pun.aha...rupa2 nya ada satu kereta stuck di depan sekali.sebab nya..dia tak bayar parking.lepas tu,dengan selambanya dia keluar dari kereta dan jalan g payment machine yang jauh sedikit kedudukannya.dan...dan...dan.....kereta dia biar je kat ctu!!taknak bagi orang lain masuk..tidak ke tepi mahu pun undur ke belakang.memang panas hati!

entry ini adalah entri tertunggak di kepala..taktau nak kategori orang nih macam mana.tp based on my observation,ada 1 jenis je orang yang suka perangai camnih.aha...pikir2 la sendiri!:)daaaaa....

2 comments:

buah kedondong said...

Apa ke mangkuknya deme nih!

::Me.Myself.I:: said...

hahaha..bkn setakat mangkuk je..masuk kuali sume la!