Thursday, June 2, 2011

Tentang seseorang

I have a friend..saya berkawan ngan dia since sekolah lagi. It was about 14 years back and we're close friend.that's it.tidak lebih dan tak kurang.

When we came into the real world, we're still friends.cuma dia dengan dunia kerja dia, dan saya dengan dunia kerja saya. but sometimes ada juga jumpa and still keep in touch. Can we name my friend as Berry (bukan nama sebenar)?

Then, here come the story.this thing happened few years back..before i get marry or even met my husband. Berry had a seminar somewhere here and asked me to join for lepaking sambil minum2 ptg because the location is attach with the shopping complex. ok fine..since saya dah lama tak jumpa dia so i went there. when i arrived, i tried to call berry but failed. i can't remember whether dia tak angkat phone atau pun the phone was off. i called so many times but still couldn't reach berry.sampai dah tawaf banyak kali at that place and a lot of message i left through the voice mail. dah penat sangat then i decided to go home.dah la jauh nak datang..it's useless!surprisingly berry did not call/text me to say sorry watsoeva.not on that day..not even the days after.if i'm not mistaken, few months after that baru dia call/sms tanya2 khabar and buat macam nothing happened. i was like....whattttt???and berry blamed me for being so sensitive and garang...am I?

then malas nak panjang2 cerita, i just forgive berry and chitchat like usual.since dia kwn lama, so i just appreciate our friendship.berry asked/demand so many things from our friendship...visit during hari raya..my support..but berry..

jangan nak kata raya..berry also did not come to my wedding day!takde sori or any wishes...

asked help from me..but when i've arranged everything.berry missing in action..again!sebelum tuh beria asyik follow up ngan saya bila saya boleh setelkan urusan tuh untuk dia.

i just couldn't understand how can this people treat your old friend mcm nih.kamu nak kawan kamu support your friendship but u failed to do the same thing.kamu hanya tau nk menerima tapi tak tau nak memberi. janji yang pelbagai tapi again n again kamu lupa. dan lebih menyakitkan hati, kamu buat macam orang yang tak bersalah.

saya bukan nak mengaibkan dia..lagipun saya tak bagi nama sebenarkan?cuma saya dh simpan terlalu lama.lambat laun ia akan makan diri saya sendiri.now, saya dah malas dan penat menghadap pe'el2 sebegini. saya bukan nak berkira atau sensitif sangat ngan dia tp cukup2 lah apa dia dah buat selama nih.kalau dia nk buat pun, dia leh wat kt orang lain..kawan2 nya kan ramai..

maaf. 2-3 hari nih saya banyak berfikir. kadang2 melaut pergi nya. pasal diri sendiri dan orang lain. saya teringat husband saya pernah kata..."jgn biarkan orang buat sesuka hati je kt sayang".saya memang la tak perfect dan ada kelemahan sendiri..saya akui tuh.tp saya bukan patung atau bola yang boleh ditendang ke kiri kanan macam tuh je.saya berharap dia a.k.a berry akan sedar satu hari nnt apa yang dia dah buat pada orang sekeliling dia...peace!

till we meet again...daaa..



p/s: semalam hari susu sedunia a.k.a sekali dgn kenaikan harga susu sekali.apa daaa...

3 comments:

fisa othman said...

uikkss fisa pernah kena dgn kawan yg macam ni so better say gud bye to that 'frenship'..

::Me.Myself.I:: said...

fisa:mmg xkan dijangka akan ada org2 mcm nih..it's like kite nih kuli dia kot..bila perlukan cari bagai nk rak.bile kite perlukan..dia say goodbye!

now puas hati saya sbb selama nih dok pendam je.nih baru tergerak nak menulis.

rafaliah said...

hai..nice blog..jemput singgah ke blog saya dan follow untuk daily updates..thx fr ur visit! :-)
http;//rafaliah.blogspot.com