Wednesday, August 24, 2011

tuh la..nak kahwin sangat!

1 of my friend,i met her last few days.saya tiada urusan dengan dia tapi dia ada urusan lain datang ke tempat saya..

dia : raya mana tahun nih?

saya : raya kat belah husband (dgn muka sedih..tipikal la kan)

dia : haaa..tuh la.nak kahwin sangat kan!(lbh kurang camtuh la ayat dia and ade sambungan lepas tuh)

saya speechless!tapi dalam hati saya.."ape hal plak minah nih..?"

saya boleh kahwin dengan sapa2 yang saya suka dan bila2 masa saya nak kalau dah sampai masa..

c'mon la..blh tak cari ayat yang sedap didengar sikit bulan2 puasa nih.aku dah kahwin..be it la!kau nk lawan ketentuan takdir ke?

belum masuk lagi cerita2 sebelum nih yang dia tanya pasal hal rezeki saya yang belum sampai.even though nak beramah mesra pun,sangat2 la tak sesuai okeehh!

iskk..

9 comments:

KhaiRin said...

dia emo kot hehehe

Myself said...

hahaha..ntah le.nk emo pun x memasal kait ngan org lain..

Siti Mas Hidayu said...

hahhaha sabar je nurul..lain orang lain ragamnye....hehehe..wah raya umah mak mentua la ek...hehehe selamat ber hari raya ^_~

Myself said...

ayu:
kalo stp kali jumpa asyik nk sebut benda yg menyakitkan..blh hilang sabar gak!

a'ah..thn nih turn hubby decide.so ikut jela..

selamat hari raya ayu!nnt dtg umah yee..

mahujadiibu said...

kata kat dia...org dah kawin ni byk pahala..mu ada?kata kat dia..hehehhe tahun ni pun turn rumah hubby tp stakat 15minit je beza..saya plak haritu ada kawan dia belum kawin.pastu sembang dia sedih sbb xry rumah sendiri.dia kata apa, elehh apasal nak sedih..saya kata mu xkawin g esk mu dah kawin mu taula..heheh

Myself said...

mahujadiibu:
yg ironik nye..dia pun dah kawen.jd saya xtau apa masalah dia di ctuh!hahaha

sweet tooth said...

uih...kawan apa cakap cenggitu...dia jeles la tu...

hikari said...

dia jeles tu.. haha
mungkin u cun..ramai kwn.. hubby u lg penyayang dr dia.. ade la tu yg dia kurang dr u... (sangka yg best2 je..haha)

Myself said...

sweet tooth:
kawan utk menyakitkan hati!hahaha

hikari:
xde sebab utk dia jeles pun..saya rasa dia lagi best..dh complete.ada anak..jwtan tinggi..kesayangan bos.nk sangka best2 pun asyik tertepis je..:)