Thursday, April 21, 2011

Yer..saya memang dah gemuk!

Baru-baru nih ada t'jumpa sorang kwn lama..takdela close sgt dgn dia tp rajin la jugak borak2 ngan dia kalau ketemu kt dlm surau. Dari jauh dia dh tegur...

Dia : eh,nurul..kau ke tuh?(dgn mata t'beliak)
Saya : a'ah la..haaa..tau dah nk komen apa..tau..tau (yerr...tau dia nk komplen badan aku dh naik mendadak and saya terus bg hint2 kt dia yg saya xnk dengar komen2 seterusnya)

tp tak...lpas borak2 sket,dia tny lagi...

Dia : senang hati sgt la nih?
Saya : a'ah..(sambil t'sengih...malas nk layan!)
Dia : tgk mcm aku nih..maintain je kan?

Saya dh agak dah..mmg nk cari point "dia je yang terbaik la!"

Saya mengaku memang badan saya naik mendadak sejak akhir2 nih..bukan saya x perasan,bukan xde yg menegur tp kalau org dh hint2 xnk diskus psl mende sensitif tuh,ko xyh la nak lbh2 sgt!

At least saya gemuk pun, saya x kacau hidup org lain..saya x buat skandal ngan laki org mcm kau.pastu korang; laki org n bini org nih dok gaduh2 kt opis sampai sume org tau cite2 tipu yg kau reka selama nih.ko tgh mengandungkan anak laki kau,tp ko skandal ngan laki org lain kt opis.wth??

walaupun saya gemuk, saya takde la over2 mekap utk laki org.nih tak...dari time saya masuk surau,kau tgh mekap..saya dh abis solat n pakai tudung pun kau tak sudah2 lg??kalau setakat kau jaga badan mencantikkan fizikal utk laki org nih tgk,baik xyah..

Mintak saya & suami dijauhkan dgn ujian2 begitu...nauzubillah!

saya gemuk..saya tau tuh.tp saya dan asben tgh usaha sama2 utk kurangkan berat badan kami..bukan utk org lain tp utk diri kami sndr.maka smlm brg sokongan kami sudah sampai!!

Cross trainer..yeaayy!
mula2 test aitu nmpk mcm mudah je...smlm test 2 min dh lenguh kaki, camno tuh??mula2 nk amik treadmill...rajin sgt la nk lari2kan.tp harga dia masyaallah!last2 amik nih jela..harap2 x tersadai mcm biase..kalo tak mati makcik kena bahan nnt!hahaha

till thenn...daaa...

9 comments:

Siti Mas Hidayu said...

ishk2...ade gak kawan ko mcm tu ek ishk2 x patut si minah tu bangga diri maintain ...aku yang tegur2 tu semua yang +ve je..xde compare2^_~

wah nurul ko ada benda alah ini..boley la exercise kat umah .. semalam 2 minit...arini up skit 4 minit...esok up lagi..hehe

::Me.Myself.I:: said...

haha...aku dh tau perangai dia camtuh.so kalo blh nk elak la dr t'jumpa2 dia.tp aituh blh plak t'serempak..

weh ayu,kena bli..kalo nk harapkan balik keje br nk g jogging mmg x sempat la.nih pun xtau lg hangat2 tahi ayam ke ape..tp bagus sungguh ideamu;semalam 2min..ari nih kena la 4 min...:)

Maisarah Mohamed Taib said...

Asal sihat jer Nurul..kurus mengedeng pon, banyak penyakit nak buat ghapo!
*sedapkan ati sendiri..hehe*

Tapi kan...nak tau jugak siapa Semah (bukan nama sebenar) dlm cerita nurul tu..

buah kedondong said...

hahaha...
dasar mulut takde insuran minah tu!
cilikan aje!!!!

ari ni dia kutuk orang, sok lusa kena batang hidung sendiri baru padan muka. time tu baru nak terkedu, terdiam, termelalak sorang-sorang...

btw, exercise tak yah banyak2 sgt equipment nih, but still perlu eksesais. banyak minum air kosong, utk buang toksin badan. pastu makan kena ctrl, bukan TAK MAKAN LANGSUNG! makan sikit-sikit dan seimbang.

lagi satu, gemuk atau kurus bukan ada apa sangat pun. tak kisahlah gemuk or kurus, yang penting kesihatan!!!

kalau kurus tapi tak sihat pun tak guna kan?

::Me.Myself.I:: said...

haha..mai blh la pakai ayat camtuh.mai udah kurus.i cannot okehh.i x mampu nk diet mkn..sungguh rasa sgt2 x selesa ngan figure sekarang.

i tau..u paling b'minat nk tau a.k.a gosip2 sape org tuh kan!hahaha.ala..org2 kt glass office nih la.mai x kenal rs nye..

::Me.Myself.I:: said...

kak linda:kalo blh mmg xnk pakai equipment2 bagai nih..nk yg natural jog atau swimming je.tp kekangan masa mmg x sempat la nk exercise kalau ari keje.tuh yg pejam mata..beli jela.

tips2 yg lain tuh nurul setuju..tp paling penting disiplin.mmg out la kan..sbb tuh bekas air suam atas meja nih guna time preggy je aitu.pastuh t'sadai!hahaha

fisa othman said...

wow!!best nyaaa...:p

Mohd Sukur Ibrahim said...

wei...aku nak berkenalan dengan kawan ko tu la..nak tgk muka dia..cantik sangat ke sampai leh ngurat laki org..ke laki org tu buta...hhaha

::Me.Myself.I:: said...

fisa
mula2 dpt mmg la best..excited semacam.tp bile kaki dh start melenguh..alahai...

sukur
eih,ko nih mcm nk amik kesempatan b'kenalan je!hahaha.xpe2 aku tau ko mmg suke menambah kenalan...:).tp..mgkinla..dia lg cun dr aku!hahaha